Tančeva 16, SI-2000 Maribor, SLOVENIJA
Tel.: 00 386 2 613 18 31,
       00 386 2 613 32 74
E-pošta: info@sensor.si
             sensor@siol.net
www.sensor.si

            
.

O podjetju WENGLORPodjetje je bilo ustanovljeno leta 1983. Sedež podjetja je v kraju Tettnang ob Bodenskem jezeru na jugu Nemčije na tromeji Nemčije, Švice in Avstrije. Tekom razvoja v zadnjih 25 – letih je postalo sinonim za specialista za optične senzorje za avtomatizacijo v industriji. Od par zaposlenih na začetku je število naraslo na preko 500 zaposlenih v letu 2007. Letni promet je v letu 2007 znašal 50 milijonov €.

Poleg nenehne skrbi za kvaliteto, podjetje nenehno razvija nove produkte in išče rešitve problemov v avtomatizaciji. Od začetka razvoja je podjetje na področju optičnih senzorjev predstavilo par svetovnih novosti, katere so šele potem prevzeli tudi drugi proizvajalci senzorjev.

Podjetje je tako prvo na svetu predstavilo elektronsko izločanje ozadja v senzorjih, prve senzorje za transportne proge, prve senzorje leska in pozicijske markice z belo svetlobo, barvni senzor z belo svetlobo, senzorje z izločanjem ozadja v M8 ohišju in prve senzorje za obdelavo slike v ohišju senzorja z vgrajenim avtofokusom.

V letu 2007 je bil zgrajen novi logistični in izobraževalni center v novi wenglorjevi ulici.
Danes ima podjetje predstavništva in zastopstva v praktično vseh državah sveta.

Več podatkov najdete na strani www.wenglor.com.


<< nazaj
Obvestilo o piškotkih:
Za zagotavljanje najboljše možne uporabniške izkušnje ta spletna stran uporablja piškotke
Ne strinjam se